Industria turismului, dar si cea hoteliera s-au dezvoltat vazand cu ochii, intrucat practic depind una de cealalta. Suntem obisnuiti sa facem acest gen de corelatie, insa desigur ca nu este absolut necesar sa alegi aceeasi chestie de fiecare data. Ce spui de cazarea in regim hotelier?

Oamenii au inceput sa isi ofere propriile locuinte turistilor ce ajungeau in zona si nu aveau unde sa se cazeze. Era un castig de ambele parti.

Poate ca asa a luat si nastere aceasta ideea de a inchiria spatii extinse de tip apartamente sau garsoniere, in regim hotelier. La ora actuala vei auzi despre aceasta practica in marile orase. Este un model preluat de peste hotare si se pare ca are succes si la noi.

Totusi de ce cazarea in regim hotelier?

Pentru ca ai parte de spatiu mai vast. De obicei te rezumi la o camera de hotel si desi standardul minim necesar impune si toaleta proprie, nu ai acces la bucatarie. La pensiuni, unde ai acces comun si la zona de bucatarie, nu ai intimitate. Asadar cand se combina toata aceste idei rezulta o metoda mai avantajoasa pentru confortul tau, aceea de a avea la dispozitie un apartament.

Pentru ca este mai avantajos ca pret. Daca iti faci ceva calcule, tinand cont ca iti poti face singur menajul, poti gati oricand sau ca poti sa imparti spatiul cu alte persoane – taxa pentru inchiriere in regim hotelier se aplica per suprafata si conform numarului de nopti, nu de persoane – atunci ajungi singur la concluzia ca aceasta metoda merita.

Exista apartamente in regim hotelier amenajate practic, spre exemplu dispun in zona de living de o canapea sau coltar ce se extinde si astfel devine un loc primitor pentru alte doua persoane.

Compartimentarile sunt in general favorizante pentru familii cu copii sau cupluri care pornesc in calatorii impreuna.

Pentru ca ai flexibilitate. Poti opta pentru acest gen de cazare chiar si numai pentru o noapte sau de ce nu chiar pe termen lung, poti prelua sau preda apartamentul sau dupa caz garsoniera in intervale de timp la fel de flexibile.

Fata de clasica varianta cand mergi la hotel, intimitatea de care ai parte cand inchiriezi un apartament este un mare plus adus desigur vacantei, starii pe care o ai in perioada aceasta.

Nu se termina lista aici. Poate mai important de atat este insasi experienta in sine. Ai observat cu siguranta ca de la caz la caz cultura ne diferentiaza si nu numai. In unele zone asezarea caselor, dispunerea lor, modul in care mobileaza sau cum isi traiesc viata este o alta poveste decat ceea ce ai experimentat pana la un moment dat.

Asadar ai dori sa descoperi si o altfel de latura a vacantei tale, cu specificul zonei cu tot. In plus, este o abordare mai personala decat camerele clasice de hotel.

Sa iesi din zona de confort si obisnuinta, sa incerci si altceva pare sa fie indemnul celor care pun la dispozitie apartamente ce se inchiriaza in regim hotelier.