Cumpararea unui apartament este un pas important in viata fiecaruia. Este vorba despre un proces complex, intrucat apartamentul achizitionat va fi acel loc ce va fi denumit “acasa” cel mai probabil de mai multe generatii.

Exista o serie de lucruri ce trebuie avute in vedere in momentul in care se face o asemenea investitie. Criteriile de selectie se pot intinde pe o lista destul de complexa, insa in randurile urmatoare va voi prezenta 4 aspecte de care trebuie obligatoriu tinut cont in procesul de selectie.

  1. Nu alege la intamplare!

Trebuie sa ai certitudinea ca apartamentul pe care il vei alege este cel care se potriveste perfect nevoilor tale. Prospecteaza piata, fa o selectie atenta a apartamentelor care prezinta interes pentru tine si incepe sa vizitezi. Iti recomand sa arunci o privire si pe site-ul maurerimobiliare.ro daca vrei sa iti faci o idee despre cum arata si ce facilitati ofera un apartament dintr-un ansamblu rezidential nou.

Daca vei alege un apartament intr-un bloc de locuinte nu tocmai recent construit, va trebui sa te asiguri ca a fost bine intretinut si ca a avut parte de imbunatatiri – asta vei vedea tot in urma vizitelor pe care le vei face.

  1. Tine cont de zona in care este situat apartamentul pe care il vei achizitiona

Chiar daca te poate atrage un apartament situat la periferia orasului sau chiar in afara acestuia datorita dotarilor moderne pe care le include, gandeste-te foarte bine la nevoile tale pe termen lung. Vei fi nevoit sa te deplasezi zilnic o anume distanta pana la locul de munca. Daca ai copii, acestia vor trebui sa ajunga la scoala. Aceste doua puncte de interes trebuie sa fie cat mai aproape, pentru a nu-ti provoca un disconfort.

De asemenea, tine cont si de proximitatea fata de restaurante, magazine si orice altceva te intereseaza. Poate nu ai masina personala – intrebarea e in acest caz, cat de aproape se afla statiile mijloacelor de transport in comun? Tine cont si de zona in care este situat apartamentul, chiar daca te atrage foarte mult pretul de exemplu, pentru ca ai putea sa descoperi ulterior ca ai cheltuieli aditionale la care poate nu te-ai gandit initial.

  1. Siguranta apartamentului

Aici ne referim atat la siguranta zonei in care este situat apartamentul, cat si la cea a imobilului. In cazul in care ai copii sau daca planuiesti sa ai, trebuie sa le oferi un mediu sigur, o zona in care sa ii stii in siguranta, de preferat una in care nivelul de infractionalitate sa fie cat mai scazut. Zona trebuie sa fie de asemenea bine luminata pe timp de noapte, iar imobilul este de preferat sa fie dotat cel putin cu interfon. Cu privire la siguranta imobilului, ar trebui probabil sa te informezi despre calitatea lucrarii in momentul in care s-a realizat constructia.

  1. Spatiul pe care ti-l ofera apartamentul

Nu in ultimul rand, tine cont si de suprafata utila pe care o vei avea la dispozitie. Poate un timp vei locui singur sau impreuna cu partenerul/partenera. Daca vor aparea pe viitor copii, va exista spatiu suficient pentru toata lumea?

In aceeasi idee, fiecare incapere trebuie sa iti ofere suficient spatiu de desfasurare, pentru a te asigura ca vei avea parte de confortul dorit. Tine cont de aceste 4 lucruri de baza si adauga la ele oricare alte preferinte personale – numai astfel vei reusi sa alegi apartamentul care sa se potriveasca perfect nevoilor tale.