Cricurile hidraulice sunt dispozitive care au nenumarate aplicatii. Acest tip de cric este utilizat in industria auto pentru ridicarea masinilor de la nivelul solului, astfel incat acestea sa poata fi instrumentate.

Multe instrumente din industria constructiilor utilizeaza cricuri hidraulice pentru a finaliza sarcinile. Aceste cricuri functioneaza sub „Principiul lui Pascal”. In esenta, aplicarea presiunii intr-un anumit fel va duce la aplicarea presiunii intr-un alt mod.

Cum functioneaza cricurile hidraulice?

Inainte de a va indrepta atentia spre scule Gude cu scopul de a alege un cric hidraulic, probabil veti dori sa aflati si care este principiul de functionare al acestora. Conform PhysLink, cricurile hidraulice functioneaza sub conceptul ca intr-un recipient inchis, presiunea este aceeasi in fiecare punct (Principiul lui Pascal).

Cricurile hidraulice Gude sunt compuse din doi cilindri, unul mai mare decat celalalt, conectati intre ei. Aplicarea fortei fluidului intr-un cilindru exercita presiune pe tot volumul si pe suprafata cilindrului. Aceasta adaugare de forta la un cilindru mai mic face posibila generarea unei forte si mai mari de la un cilindru mai mare.

Functie

De exemplu, cand un piston de un patrat aplica un kilogram de presiune unui fluid hidraulic, presiunea furnizata fluidului este egala cu un kilogram pe inch patrat.

Un piston de zece inchi patrati conectat la acest sistem produce forta de un kilogram pe inch patrat de zece ori, de zece lire sterline, potrivit PhysLink. Cu toate acestea, cand pistonul mai mic este fortat cu zece centimetri intr-o directie, pistonul mai mare va fi fortat doar cu un centimetru intr-o alta directie.

Componente

Toate cricurile hidraulice Gude sunt alcatuite din cel putin sase componente principale, conform cu Jacuzzi hidraulice. Principalele componente ale acestor scule hidraulice includ rezervor, pompa, supapa de control, cilindru principal, piston cu rama si supapa de eliberare. Rezervorul detine lichid hidraulic; pompa trage lichid din rezervor catre supapa de control, care directioneaza fluidul sub presiune catre cilindrul principal.

Cilindrul principal gazduieste pistonul ramului, care este fortat de lichidul sub presiune. O supapa de eliberare a unei pompe hidraulice elibereaza presiune pentru a permite pistonului cu rama sa se retraga.

Intretinere

Mentinerea corecta a cricurilor hidraulice este vitala pentru a le mentine functionarea corecta. Singura modalitate de a impiedica etansarea pe un cric hidraulic sa se deterioreze prematur este sa le impiedici sa se expuna elementelor.

Capacele pot fi folosite pe cricuri hidraulice pentru a nu se acumula praf si resturi. In conformitate cu Hidraulice Jacks, pistoanele cu ram trebuie sa fie intotdeauna depozitate in pozitia „retras”. Multe lichide diferite pot fi utilizate in cricurile hidraulice, cu toate acestea, se recomanda ca lichidul de frana sa nu fie folosit niciodata in mufele hidraulice, deoarece poate distruge garniturile.

De tinut minte

Consumatorii pot achizitiona cricuri hidraulice care sunt capabile sa ridice obiecte care cantaresc cateva kilograme la cateva mii de kilograme. Potrivit hidraulice Jacks, cele patru tipuri de surse de alimentare pentru mufele hidraulice includ aer comprimat, electricitate, benzina si energie manuala. Pompele hidraulice cu mana sunt cele mai ieftine, dar mai lent tipuri de pompe hidraulice de pe piata.

Leave a Reply