Pompa submersibila necesita de cele mai multe ori o prelungire a cablului electric care o alimenteaza. De aceea, pe piata exista mai multe tipuri de cablu electric pompa submersibila, in functie de dimensiune si de alte cerinte ale pompei.

Ce fel de cablu electric pompa submersibila folosim pentru prelungire?

Pentru a alege un cablu electric pompa submersibila potrivit, intai de toate trebuie sa vezi daca pompa are nevoie de impamantare. In acest caz, daca pompa are nevoie de impamantare, poti alege un model de cablu electric  pompa submersibila pentru uz extern cu fisa schuko cu impamantare pe care il vei gasi la lungimea de trei metri.

Acesta este special conceput pentru a rezista la umiditate crescuta, deci perfect pentru prelungirea cablurilor de alimentare a pompelor submersibile sau a hidrofoarelor.

Ce fel de cablu electric pompa submersibila mai folosim pentru prelungire? De asmenea, se mai poatre prelungi cu cablu electric pompa submersibila de 4 x 1,5, un cablu rezistent si el la exploatare, specific pentru aceasta imbinare.

Daca este nevoie de dimensiune mai mare, in magazinele de specialitate, la achizitia pompei se poate opta si pentru cablu electric pompa submersibila 4 x 2,5. In cazul in care nu este nevoie de 4 legaturi la cablul electric, se poate opta pentru un cablu electric pompa submersibila de 3 x 1,5.

Cum se face prelungirea unui cablu electric pompa submersibila?

Pentru a prelungi cablul pompei sau al hidroforului, se foloseste un kit special care contine componente necesare operatiunii de prelungire specifice unui mediu umed. Un asemenea kit contine niste tuburi speciale, termorezistente, si un silicon special care asigura etanseitatea legaturii electrice.

Varnisul termic se pune pe capetele unde se face prinderea si se siliconeaza pentru etanseitate. Acest kit pentru prelungirea cablului electric al pompei submersibile se poate achizitiona din magazinele de specialitate odata cu achizitia pompei si al necesarului de cablu electric.

De ce este important sa securizam cablul electric pentru pompa submersibila?

Din pacate foarte multe persoane aleg sa faca improvizatii, in mare masura din cauze fals financiare. Un metru liniar de cablu electric pompa submersibila nu este deloc scump si, de asemenea, kitul de asamblare, de lipire, este o „investitie”extrem de mica, mai ales in comparatie cu beneficiile lui.

O legatura a cablului electric nefacuta cu materiale care sa asigure etanseitate si sa reziste la umiditate crescuta pot duce la accidente, avarii si implicit la arderea pompei submersibile.

De asemenea, folosirea unui cablu „pe care il aveai prin casa” nu este deloc propice deoarece cablurile speciale pentru pompe sunt tratate altfel, sunt construite din materiale care sa reziste la temperaturi scazute si la umiditate excesiva, deci au niste proprietati pe care restul cablurilor nu le au. E ca si cand, desi e ger si viscol afara, in loc sa iti iei un palton, te imbraci cu o geaca de toamna ca tot o aveai prin casa.

Pentru a face cea mai buna alegere pentru pompa ta, e bine ca atunci cand o achizitionezi sa stii exact ce lungime de cablu electric pompa submersibila iti trebuie pentru a solicita celor de la magazinul de profil sa iti trimita pompa impreuna cu tot echipamentul adiacent necesar unei functionari de durata si in conditii de maxima siguranta.