Chiar daca nu iti face placere si nu vorbesti despre asta ca si cand ti-ar fi frica sa nu atragi ghinionul de partea ta, nu poti ignora faptul ca in pariurile sportive a pierde este parte din experienta. Nu exista parior care sa nu fi pierdut vreodata. Problema nu este despre asta, ci despre cum iti gestionezi starile in astfel de momente. Sub influenta acestui episod riscul este de a paria gresit sau de a juca la recuperare.

Lectia unui pariu pierdut, chiar daca acesta a fost ales din variante biletul zilei de la redactia Piatadeponturi.ro, este ca ai de invatat din propriile greseli. Doar ca putini fac asta.

Ce fel de parior esti

Pentru cei care sunt pariori doar de distractie atunci o pierdere nu va fi deranjanta. Problema este la cei care joaca agresiv si care intr-un interval scurt de timp plaseaza multiple pariuri. Atunci cand obiectivul este de a castiga cat mai mult in timp scurt, esecul este perceput ca una dintre cele mai mari dezamagiri.

Pentru cei care tintesc spre ideea de profit pe termen lung informarea temeinica va fi in mod clar un scop, asadar niciun pariu nu va fi plasat fara o analiza amanuntita. Daca se intampla sa piarda, inseamna  ca a gresit si va analiza si aceasta situatie.

Parior nervos – iritat de pierdere, nu accepta o infrangere si va juca la recuperare. Mareste miza si va paria pe primul eveniment pe care il vede in cale.

Pariorul suparat – usor nemultumit, acesta va cauta sa plaseze si vina in seama cuiva. Drept  urmare, pe o anumita perioada va renunta sa mai parieze.

Pariorul realist – sunt rare cazurile. Este vorba de cei care nu se supara, ci incearca sa descopere si care sunt de fapt motivele pentru care au ajuns in aceasta situatie. Sunt cei cu picioarele pe pamant care stiu si inteleg ca a pierde este inevitabil si firesc intr-o oarecare masura.

Pariorul ghinionist – este cel care nu va lua decizii radicale, insa ii vine greu sa creada ca este vina sa pentru cele intamplate. De vina ar putea fi mai degraba arbitrul, gazonul, starea vremii, antrenorul sau oricine altcineva, oricine mai putin el. Problema este ca o astfel de atitudine il impiedica sa progreseze.

Desigur ca nu exista o regula anume despre ce sa faci sau cum sa iti recuperezi pierderea. De fapt aici este marea greseala, a faptului ca vei cauta modalitati de a recupera ceva.

In fapt, nici nu ar trebui sa investesti bani pe care nu iti permiti sa ii pierzi. A juca la recuperare nu este o optiune buna. Mai mult decat atat, asa cum se intampla in viata cu absolut orice, sunt si zile mai bune, sunt si zile mai proaste. Opreste parierea si cauta solutii si strategii pentru a juca mai bine.

Un sir de pierderi te vor obosi psihic si din neputinta de a schimba ceva si sub influenta unor emotii vei ajunge sa joci mai prost ca oricand, pierzand inevitabil mai mult decat in orice alta zi.

Leave a Reply