Din cauza izolarii termice reduse a acoperisurilor, a ferestrelor sau a fatadelor, se pierde multa caldura – chiar si atunci cand nimeni nu este acasa. Termostatele programabile sau inteligente pot scadea temperatura in acest timp, iar rezultatul este reprezentat de  economii.

La fiecare centigrad cu care scade temperatura medie, proprietarii de case economisesc aproximativ sase la suta din costurile de incalzire. Cu toate acestea, in cladirile moderne sau renovate eficient, economiile sunt mai mici.

Motivul pentru aceasta este pierderea redusa de caldura. Aceasta inseamna ca, chiar daca termostatul este oprit, temperaturile scad mult mai greu si caldura se conserva de unde si economia. Acelasi lucru este valabil si pentru incalzirea in pardoseala, care, datorita structurii sale, ajuta la conservarea caldurii.

Multe modele de termostate sunt prevazute cu numere sau cadrane. Numerele sau liniutele corespund unei anumite temperaturi.

Economisirea energiei in casa inseamna in primul rand utilizarea eficienta a gazelor sau curentului. Deoarece preturile energiei electrice sunt la un nivel foarte ridicat de ani buni, costurile cu incalzirea sunt destul de mari. Dar daca doriti sa economisiti energie, nu trebuie sa neglijati incalzirea incaperilor. Iata cum puteti economisi energie in casa:

Economie de energie in gospodarie – bucatarie si baie

Multe aparate de bucatarie, cum ar fi frigiderul si congelatorul sunt proiectate pentru functionare continua. Nu functioneaza eficient, consuma multa energie electrica pe parcursul anului implica facturi mari.

Daca doriti sa economisiti energie, trebuie sa va asigurati ca dispozitivele sunt eficiente din punct de vedere energetic inainte de a le cumpara. Acum puteti recunoaste acest lucru prin asa-numita eticheta energetica. Aparatele care economisesc energie au clasa de eficienta energetica A ++ sau A +++.

Aceste sfaturi sunt recomandate si pentru centrala. Chiar daca este pe gaz, ea foloseste si curent. Prin urmare o clasa de eficienta energetica buna este extrem de utila.

Utilizeaza un termostat

Salus Controls Romania 2019 explica de ce termostatele sunt cea mai buna solutie pentru persoanele care au nevoie sa faca economie. In primul rand, veti putea seta temperatura dorita in interior.

Atunci cand nu sunteti acasa puteti programa centrala sa se opreasca si sa fuctioneze din nou cu jumatate de ora inainte de a va intoarce. Pentru ca centrala se va opri cel putin 7 ore, acest lucru se traduce prin economie de energie, atat la curent cat si la gaz. In plus, cu termostate foarte bune, centrala functioneaza doar atunci cand trebuie si cand temperatura este sub cea setata.

Cu ajutorul termostatelor se vor obtine cele mai mari economiii care vor fi vizibile in special pe timpul iernii atunci cand ai tendinta de a consuma foarte mult pe incalzire. Termostatele moderne va ajuta sa obtineti cel mai bun echilibru in calorifere si sa aveti temperatura constanta in intreaga casa.

Tinand cont de sfaturile de mai sus, veti reusi cu siguranta sa obtineti confortul dorit, alaturi de facturi la energia electrica mult mai mici decat cele cu care v-ati obisnuit. Investitia in termostate de calitate este una nesemnificativa raportata la beneficiile obtinute.

Leave a Reply