orgoliuRetrage-te – Puteti decide sa nu puneti presiune pe cineva, daca nu doriti asta. Apoi, atunci cand celalalt exercita o presiune pe tine, poti pleca pana cand situatia se calmeaza. Nimeni nu te poate forta daca nu-i permiti sa faca acest lucru.

Aceasta metoda de a face fata unei lupte pentru putere este cea mai utila atunci cand o situatie ia proportii si constati ca nu vei ajunge nicaieri, oricum. Acesta poate fi, de asemenea, o atitudine benefica daca problema provine din ceva minor ce nu merita osteneala unei lupte.

Schimba-ti energia – In timpul unei dispute, oamenii lupta cu energia celorlalti. Cu toate acestea, daca va modificati energia voastra, nu va fi nici un motiv pentru adversar sa se mentina in defensiva. Puteti disipa usor un conflict prin schimbarea de atitudine. Facand astfel, nu inseamna ca esti invins, ci doar ca ai ales un mod mai pozitiv de a face fata unei probleme.

Comunica eficient – Utilizati logica initial pentru a transmite mesajul, mai degraba decat emotia, aceasta servind drept combustibil pentru energie. Rezultatul va fi ca persoana cu care aveai o lupta pentru putere se va relaxa si va deveni calm. Comunicarea va deveni mai usoara si se va simti mai putin ca o lupta. La un moment dat, mai tarziu, daca vei decide sa discuti despre ceea ce s-a intamplat, puteti atinge ceea ce a declansat reactia  puternica. Concentreaza-te pe ceea ce ar putea sta la baza furiei: de exemplu senzatia de ranire, abandon sau respingere. Ai o sansa mai buna ca partenerul tau sa raspunda pozitiv la aceste emotii exprimate decat la furie.

Leave a Reply