Renault este un producator de masini francez. Aceasta companie este cunoscuta pentru faptul ca are un design revolutionar si pentru toate progresele pe care le inregistreaza. Renault participa de asemenea si la competitii cu masinile sale. In urma parteneriatului cu Nissan este unul dintre cei mai importanti constructori de masini din lume.

Inca din 1889 cand a aparut, Renault s-a facut cunoscut prin calitate. In anul 2010 au fost raportate vanzari de 2.63 milioane de unitati, datorita succesului masinilor la preturi mici, dupa ce in trecut au fot inregistrate scaderi generate de criza economica.

In Romania aceaste masini sunt foarte populare si toti utilizatorii pot gasi piese auto pentru Renault cu care sa le inlocuiasca pe cele vechi la timp. Si Renault, alaturi de toti ceilalti producatori insista pe reviziile periodice si pe inlocuirea la timp a componentelor stricate sau in curs de defectare. Pentru o masina puternica si sanatoasa, este important ca piesele sa fie schimbate exact atunci cand trebuie.

Siguranta este foarte importanta pentru toti conducatorii auto si acesta este motivul de baza pentru care se apeleaza la revizii si schimbari de piese. Defectiunile care sunt vazute in cadrul reviziei sunt cele care ajuta la prevenirea problemelor grave ce pot aparea ulterior.

Daca aceste probleme nu sunt rezolvate la timp, toate micile defectiuni pot genera dezastre. Lipsa reviziilor este o cauza comuna a masinilor care se opresc in mers.

Reparatiile implica o suma de bani foarte mare si foarte mult timp. In cazul in care siguranta participantilor la trafic este pusa in pericol, este motivul de baza pentru care legea obliga soferii sa faca revizii auto la timp.

Probemele sunt cel mai usor de vazut mai ales atunci cand masina este la mana a doua. Multi vanzatori au obceiul de a ascunde anumite defectiuni sau probleme ale uni masini pentru a vinde autovehiculul la un pret mult mai mare. Cu cat masina are mai multe defectiuni, cu atat pretul trebuie sa fie mai mic.

Prin urmare, inainte de a cumpara o masina la mana  a doua este foarte important sa se faca o revizie. Chiar daca persoana interesata de cumpararea masinii alege in continuare sa finalizeze achizitia, este important ca aceasta sa stie ce piese auto trebuie sa schimbe pentru a face toate modificarile rapid, astfel incat sa se asigure ca are drumuri sigure.

In toate aceste situatii se recomanda revizia auto la un service apropiat, care sa spuna exact problemele pe care masina le are. Modelele de Dacia si de Renault sunt unele dintre cele mai cautate la mana a doua si posibilitatea de a gasi un Renault cu probleme este ridicata avand in vedere faptul ca aceste masini este posibil sa fi fost folosite si ca taxi in trecut.

Chiar daca ai masina Renault cumparata noua si esti unicul proprietar, trebuie sa tii cont de faptul ca piesele trebuie schimbate la timp pentru siguranta proprie si a celor din jur. Anumite elemente ale unei masini, cum sunt franele sunt vitale pentru siguranta, deci iti recomandam sa nu amani schimbarea lor.