Stii probabil deja cat de importanta este lenjeria de pat in ecuatia somnului si a odihnei. Caci de dormit adoarme oricine in orice pat. Insa cand se trezeste  face diferenta intre ce ar fi fost o lenjerie confortabila si una de proasta calitate. Ai nevoie ca acest set sa tina cont de gradul de confort, raportat si la timpul din an.

Sezonul de vara impune spre exemplu nevoia de a te racori, de a nu te incinge cand esti in pat. Totodata se mentine si nevoia unui material de calitate ce permite aerului sa circule, ce lasa pielea sa respire. Iata cateva recomandari despre lenjeriile de pat potrivite pentru sezonul de vara:

  • O lenjerie care nu se scamoseaza. Privind atent la textura materialului poti observa calitatea cu ochiul liber, daca se poate spune asa. Este perfect neteda, totodata are tesatura egala si regulata. Vei dori sa stii despre asta pentru a nu avea surpriza neplacuta a unei lenjerii scamosata dupa prima spalare.
  • O lenjerie de pat subtire este mai indicata? Ai fi tentat sa crezi asta, avand in vedere ca nu iti doresti sa iti fie prea cald in noptile de vara. Insa o lenjerie subtire nu este solutia. Aceasta trebuie sa indeplineasca si criterul rezistentei in timp, iar faptul ca este subtire indica mai degraba ca este ieftina, ca materialul folosit nu este unul calitativ sau chiar daca este din bumbac atunci nu va putea fi folosita prea mult. Prezinta clar un risc de rupere, destramare, in scurt timp. Ghideaza-te spre exemplu dupa gama de lenjerii pat HORECA
  • Materialele satinate, lucioase par sa fie interesante si de dorit vara. Secretul acestora este ca mentin racoare la nivelul pielii, de unde si confortul absolut. Acestea pot fi un adevarat rasfat, insa au nevoie tot de calitate pentru a fi folosite cu succes. Spre exemplu, te poti ghida spre o lenjerie din bumbac satinat, care indeplineste si criteriul finetii, dar si cel de nevoie a unui material ce nu te face sa transpiri.
  • Te tenteaza o lenjerie de pat galbena? Pentru ca printre primele idei ce iti vin in minte cand te gandesti la acest sezon se refera la culori vii, intense, vibrante, vei dori poate ca lenjeria sa corespunda la nivel de design cu asa ceva. Ei bine, prefera mai degraba albul intrucat acesta induce ideea de curatenie absoluta si relaxeaza, oferind asadar odihna placuta. In plus, cuorile ce nu sunt bine fixate in tesaturi se vor decolora destul de repede.

Ramai la ideea ca lenjeria din pat ofera clar si rezistenta la spalare, posibilitatea de igienizare si prin calcat si nu in cele din urma confort. Materialele naturale sunt de regula cele mai indicate. Testand vei intelege mai bine. O lenjerie de pat din satin sau matase s-ar putea sa alunce de pe pat, deci nu este prea fixa, in timp ce bumbacul percale este cam greu; asadar depinde nu numai de materialul in sine sa isi faca treaba si sa demonstreze calitatea.

Pentru a te inspira gasesti la lenjerii-hotel.ro idei de lenjerii precum sunt cele pentru unitati hoteliere.