Mergand spre Franta ce poti vedea prin tablourile cu deschidere electrica? Lanuri de grau, lanuri de floarea soarelui, iubesc lanurile de floarea soarelui, paduri de conifere, frumos, parca mai frumoase ca la noi, dar din nationalism nu recunosc asta. icon smile Luna de miere, partea a doua )

In sudul Belgiei  ma astepta minunea tehnica pe care o visam in timpul facultatii. Cum am ajuns sa iubesc o aratare inginereasca? Simplu, datorita unui curs predat de un profesor belgian de la Universitatea din Anvers. Am fost uluit. Am ramas blocat vreo 30 de minute dupa finalul cursului in prima banca uitandu-ma la fotografiile monstrului hidrotehnic videoproiectate pe tabla. In mintea mea se cuibarise atunci gandul ca ala va fi si proiectul meu de diploma. Ma adus cu picioarele pe pamant proful indrumator de proiect “Ba baiatule, tu s-ar putea sa termini proiectul ca esti tanar, dar eu mor pana il terminam”. In naivitatea mea credeam ca pot muta munti, am fost dezamagit, dar mi-am promis ca odata si-odata tot ajung sa-l vad. Acum aveam  ocazia.

Cum am mai spus, in drum spre Franta era si “liftul”, il localizasem foarte bine, dar cand am ajuns in zona in care teoretic se afla, nimic, niciun indicator. La un moment dat am gasit un indicator catre localitatea pe langa care se afla faimosul “ascensor”. Eram putin dezamagit dar si nerabdator in acelasi timp. La un  moment dat vedem si un indicator care ne trimitea catre minune. Drum de tara! Ce? Am continuat pana la iubirea mea tehnica. Am ajuns! Stupoare! Era inchis pentru renovare…Langa mastodontul de fiare era o placuta pe care erau trecute datele tehnice si o mica istorioara a constructiei, in rest, liniste. Ma uitam la el si-mi venea sa plang. Cum sa am ghinionul asta?! Nervos, am decis sa plecam.

Nici nu m-am uitat in urma, eram dezamagit. Ne-am continuat drumul spre Franta, in liniste, vreo 30 de minute. Dupa timpul in care cu mine nu se poate intelege nimeni, apropo, asa fac tot timpul, sunt nervos, 30 de minute si trece, am inceput sa ne facem planuri de vizite in Paris. Prima oprire va fi la Disneyland, asa am hotarat amandoi, intai distractia si apoi cultura, dar despre asta va voi povesti in partile urmatoare.

Va urma…

Leave a Reply