De când sunt plătitor de taxe si impozite, de facturi de intreţinere, de asigurări, de credite, parcă s-a schimbat ceva. Cu siguranţă s-a schimbat ceva! Mi se pare Martie cea mai urâtă din an, luna care mă transformă pe mine într-un veritabil Grinch.

Începe luna la fel de frumos ca în copilărie, pe 1 Martie, noi băieţii/bărbaţii oferim domnişoarelor/doamnelor flori, mărţişoare, e o bucurie general. Din 2 Martie începe să se împută treaba, vine prima factură, la energie electrică, care, culmea e de regularizare. Asta e, iţi spui, consumi, plăteşti. 3 Martie, vine factura la gaze, aici e durere, o deschizi, nu înainte de a-ţi face o cruce…Pfoooaaaa, stupoare, e tot de regularizare. Frate, astia de la companiile de furnizare electricitate şi gaze, astea nu mai sunt facturi de regulatizare, sunt de regulare, la cât sunt de mari. De aici încolo, starea mea de spirit e de Grinch, nu-mi mai convine nimic.

Peste alte două zile vin facturile de la apă-canal, nu, nu sunt de regularizare, am investit într-un apometru mai scump care înregistrează şi ultima picătură consumată, dar tot facturi sunt.

8 Martie, Ziua Femeii, deja bugetul a fost şuntat serios de facturi, dar trebuie, cu un ultim efort, să fi drăguţ cu domnişoarele/doamnele, să le oferi cadouri şi să le faci să se bucure de ziua lor.

9 Martie, acum am înţeles rostul acestei zile. E ziua in care toţi alcoo…bărbaţii beau 44 de pahare, evident de supărare. Şi e abia 9 Martie…

Te urci în maşină şi ca orice şofer care se respectă îţi verifici din când în când asigurarea şi rovigneta. Rahat, ambele expiră pe 20 Martie. Te uiţi la kilometrii si vezi că ai 60000, trebuie schimbată distribuţia, trebuie înlocuite cauciucurile de iarna cu cele de vară care, ghici ce, nu mai sunt bune, deci trebuie să cumperi altele.

Dacă tot te-ai uitat la asigurarea de la maşină zici s-o verifici şi pe cea de la casă. Normal, expiră pe 26 Martie.

Vine 15 Martie, trebuie să-ţi plăteşti ratele la banca, euro atinge pragul istoric, evident creditul tău e-n euro…

Pe lângă toate astea te mai mănâncă în cur să-ţi faci şi nişte retuşuri la maşină, că la câtă sare a fost aruncată pe stradă e greu ca tabla maşinii tale sa nu fie afectată.

Şi e abia 16….

Leave a Reply