Exista o multime de motive pe care oamenii le citeaza pentru disparitia casatoriei din viata lor. Exista, de asemenea, destule cercetari disponibile, care ne spun ce cauzeaza cu adevarat divortul. Cu o rata de divort inca jenant de mare, este important sa aruncam o privire la ceea ce oamenii cred cu adevarat ca stabileste decizia unui divort. Iata cateva dintre cele mai frecvent intalnite convingeri despre cum se termina o casatorie.

3-divort

Aventurile – Crezul ca infidelitatea provoaca sfarsitul unei casatorii este, probabil, cea mai comuna credinta falsa despre ceea ce precipita un divort. Plangerile de infidelitate sunt ceea ce are un cuplu de rezolvat la biroul de terapie in multe cazuri, dar este imperativ necesar sa cauti problemele care stau la baza acelei infidelitati. Cele mai frecvente motive invocate de cei care divorteaza cu privire la cauzele aventurilor sunt: “am crescut diferit”, “nu ne simtim apropiati” sau “nu ma simt iubit sau apreciat”. Un alt aspect invocat este un conflict sever sau violenta. Argumentele si conflictele din cadrul relatiei duc la concluzia ca oamenii cauta in afara casatoriei ceea ce le lipseste in ea. Rareori pare a fi strict despre sex in sine. Singuratatea si deconectarea ii face pe oameni vulnerabili la relatii in afara casatoriei.

Numai femeile sunt capabile de monogamie

Exista mai multe informatii on-line si in carti, imbratisate chiar si de cercetatori, care au facut destule daune in ceea ce priveste monogamia. Nu exista nicio dovada stiintifica reala ca barbatii nu apreciaza monogamia sau ca trebuie sa flirteze pentru a-si raspandi samanta. Se pare ca exista un impuls cultural pentru femei sa accepte pur si simplu aceste informatii eronate ca si cum ar fi o chestie de biologie de sex masculin. Nu exista nicio cercetare solida care sa arate ca barbatii beneficiaza de a fi casatorit, posibil, chiar mai mult decat femeile. Uneori, casatoria ofera singura relatie stransa si de sustinere semnificativa de care au nevoie.

Diferentele de gen cauzeaza divortul

Cum se explica ca diferentele de gen pe care fiecare cuplu heterosexual le amintesc are omolog de sex masculin si feminin? Nu are sens faptul ca sexul in sine are un efect in sine. Exista intotdeauna o interactiune intre barbatul si femeia care se divorteaza.

Comunicarea slaba cauzeaza divortul

Persoanele aflate in dificultate pot comunica destul de clar ceea ce simt. Nu exista nicio modalitate de a invata oamenii sa nu fie in dezacord sau ce sa-si argumenteze un cuplu la un moment dat. Ceea ce este cel mai proeminent tine de concentrarea asupra modului in care acestia isi manipuleaza emotiile. Atat barbatii, cat si femeile se pot angaja in procese negative in timpul argumentarii. De exemplu, refuzul de a vorbi sau de a incepe o conversatie intr-un mod dur si critic.
Oricare dintre aceste mituri este distructiv si poate duce un cuplu pe calea gresita sau mai rau, insa problemele isi au originea in alta parte si acolo ar trebui cautat cat mai devreme.

Leave a Reply