Fiecare tip de motor in parte are rolul sau, e facut special ca sa se adapteze necesitatilor specifice aplicatiilor. Asa au fost create si motoarele electrice antiexplozive. Dat fiind faptul ca echipamentele ce le folosesc sunt de asemenea variate, cu caracteristici distincte, a fost necesar ca la randul lor sa prezinte particularitati.

Bmes.ro este un site pe care gasesti motoare electrice antiexplozive, dar si alte tipuri de motoare electrice calitative. Bineinteles ca o astfel de achizitie trebuie sa o faci responsabil, in functie de necesitati. Trebuie sa stii de ce anume ai nevoie pentru a te bucura ulterior de o functionalitate optima si un randament asemenea.

Iti prezint mai departe caracteristicile aferente motoarelor electrice antiexplozive puse la dispozitia ta pe bmes.ro. Ulterior te poti decide pentru cel ce va completa cu succes nevoile tale.

  • Caracteristicile tehnice

Din acest punct de vedere trebuie sa stii ca exista 4 tipuri de motoare de acest tip, dupa cum urmeaza: cele de 2 poli/ 3000 rpm, de 4 poli/ 1500 rpm, de 6 poli / 1000 rpm si de 8 poli/ 750 rpm.

  • Caracteristicile constructive

Aceasta caracteristica imparte motoarele electrice in cele cu prindere B3, B5/ B35 si B14.

Pentru aplicatiile care necesita motoarele de acest tip, bmes.ro propune modelele antiexplozive, precum si trifazate. Acestea variaza in putere, fiind disponibila pe site gama 0.09 – 55 kW. De asemenea, poate fi vorba despre 2 clase de protectie – 2G sau 2GD. Optiunile propuse de acest nume se disting prin constructia robusta, realizata din fonta. Desigur ca dispun certificare ATEX, care nu este altceva decat dovada ca motoarele sunt calitative.

  • Caracteristicile standard

In aceasta privinta, in calitate de utilizator, trebuie sa te orientezi dupa aspecte precum protectia, tensiunea standard, clasa de izolatie F, culoarea, cutia de borne si localizarea ei. Te intereseaza sa verifici daca aceste specificatii corespund cu cele standard sau daca exista diferente de valori.

De asemenea, ar trebui sa ai in vedere si nivelul vibratiilor. Acestea trebuie sa se incadreze in anumite limite, pentru a putea fi suportabile. Spre exemplu, daca achizitionezi motorul de pe bmes.ro poti solicita, optional, ca produsul sa fie cu vibratii reduse din clasa R.

  • Caracteristicile optionale

In functie de nevoile pe care le prezinta aplicatia ta, ai posibilitatea sa soliciti livrarea unui motor electric antiexploziv din categoria celor tropicalizate, cu protectii speciale, Clasa H, cu 2 turatii, care dispun de convertizor de frecventa, care au tahogenerator in dotare, prinderi speciale, ax special sau care fac fata unor temperaturi de pana la sub -55 grade Celsius.

Modelele Ex-d si EX-de reprezinta motoare de tip rotativa care poti fi utilizate in acele medii in care exista inflamabile, prafuri explozive, gaze. Datorita modului in care au fost construite, acestea nu permit eliberarea sau patrunderea flamelor si a scanteilor atunci cand exista avarieri.

Totodata, este important ca temperatura exterioara a sistemelor sa fie mai mica decat cea in care pot sa se aprinda diversele substante inflamabile.

In fine, acestea sunt caracteristicile principale in functie de care ar trebui sa alegi un astfel de motor electric. Pentru orice alte intrebari ai, te poti adresa celor de la bmes.ro.