Am stat putin, am cugetat impreuna cu bunul meu amic de la mansarda, adica neuronul singuratic si am ajuns la concluzia ca prietenul meu purtator tot de un singur neuron are perfecta dreptate. Noi, ginerii, suntem discriminati.

S-o luam incet, cu inceputul. Toata lumea care vine la nunta, adica nuntasii aka mesenii sunt curiosi s-o vada pe mireasa, pe mire da-l dracu. Si aia de pe strada se-nghesoaie s-o vada tot pe mireasa.

Rochia miresei, alt element de atractie si de imbulzeala. Costumul mirelui? Banal!

Buchetul miresei.  Vi-l mai amintiti? Ala dupa care se arunca-n gat gagicile nemaritate, doritoare de celebritate in seara nuntii. Ginerele n-are un corespondent al buchetului.

Tortul miresei. Fratilor aici noi, barbatii, avem parte de cea mai mare nedreptate din seara nuntii. De ce trebuie sa fie tortul numai al miresii? De ce nu poate fi la fel ca dansul, al mirilor?! Pai ce, a venit mireasa cu tortu’ de-acasa? Daca tortul e al miresei, atunci de ce nu e vinul mirelui si pe principiul asta de ce nu se-mparte si meniul, salamul miresei, dobosul mirelui, sarmaua miresei, friptura mirelui si tot asa, cola miresei, fanta mirelui…

Furatul miresei. Din obisnuinta, la nuntile romanesti trebuie sutit ceva si ghiciti ce se subtilizeaza?Bineinteles ca se fura tot detinatoarea de rochie, de buchet si de tort, mirele ramanand in aceeasi ipostaza in care a si inceput nunta, adica de papagal.

Gata, m-am hotarat, o sa infiintez un ong care sa militeze pentru apararea drepturilor ginerilor si care sa spuna stop o data pentru totdeauna discriminarii din noaptea nuntii.

rochie-mireasa

Leave a Reply