Companiile de rent a car ofera optiuni aferente de asigurare, la fiecare contract de inchiriere, pentru un pret anume. Cauti firma de rent a car in Timis? Novum Timisoara este cea mai potrivita pentru tine.

Daca alegi sa platesti aceasta forma de asigurare, acestia iti vor spune ca vei fi mai eligibil pentru inchirierea unei masini, indiferent de istoric sau alte elemente care iti pot sta impotriva. Totusi, trebuie sa stii ca poti fii acoperit de asigurarea ta proprie (daca ai una), fara a mai fi nevoie sa platesti in plus, pentru asigurarea celor de la rent a car. Pentru a verifica daca asta este cazul, cel mai bine ar fi sa verifici politicile de asigurare ale companiei la care esti deja asigurat.

Unii agenti de vanzari ai companiilor de rent a car vor incerca sa-ti vanda asa numitul Collision Damage Waiver (asigurarea in caz de coliziune / accident) – CDW sau Loss Damage Waiver. Aceste forme de asigurare garanteaza faptul ca firma d

e rent a car respectiva va plati pentru toate daunele, in cazul in care tu vei lovi masina. Din punct de vedere tehnic, nu este chiar o asigurare de accident, pentru ca aceasta companie nu iti va plati si eventuala spitalizare, tratamentul sau daune ale proprietatii (bunuri ale tale care au suferit daune in timpul accidentului). O asigurare normala de accident, acopera si aceste lucruri.

Daca nu cumperi aceasta forma de asigurare (CDW-ul) si nu esti acoperit nici de asigurarea ta personala, atunci trebuie sa stii ca iti vei asuma toata responsabilitatea pentru daunele produse masinii inchiriate si deci va trebui sa platesti toate reparatiile, daca se intampla ceva. In unele cazuri, va trebui sa platesti chiar valoarea totala a masinii.

Daca ai achizitionat acest CDW de la compania de rent a car, acoperirea ta poate fi totusi revocata de catre firma, daca se constata urmatoarele:

  • Ai condus intr-un mod neglijent.
  • Ai condus pe drumuri necorespunzatoare (teren accidentat)
  • Ai condus in afara zonei de inchiriere (in alt judet sau in alta tara)
  • Ai condus sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.
  • Ai lasat pe altcineva sa conduca masina.
  • Nu ai folosit centura de siguranta (tu sau ceilalti pasageri).
  • Ai condus cu o viteza mai mare decat cea acceptata legal.

Pentru a acoperi aceste lucruri, unele companii de rent a car vor cere taxe suplimentare pentru optiuni in plus. Preturile si politicile companiei variaza si de aceea, daca esti hotarat sa cumperi asigurare suplimentara, fii sigur ca ceri toate detaliile.

Intreaba despre taxele in plus, inainte de rezervare.

Pretul final al inchiriereii / rezervarii este foarte important. Intreaba agentul de vanzari al companiei despre toate taxele aferente ce vor trebui platite, pe langa costul initial.

Daca nu esti multumit de raspunsul acestuia (costul este prea mare in comparatie cu cel initial), poti incerca sa gasesti alta comapanie, ce ofera rezervari mai ieftine sau neafectate de acelasi numar de taxe suplimentare. Oricum am privi lucrurile, o asigurare minima (cea personala) sau cea aferenta contractului de inchiriere, este de preferat.