Protectia solara – este ceva ce fiecare familie ar trebui sa aiba si sa utilizeze, indiferent de cantitatea de pigment pe care pielea o are. Protectia solara s-a schimbat atat de mult fata de cum era cu doar un deceniu in urma, astfel ca nu mai trebuie sa fie creme grase si care se simt lipicios, atunci cand se aplica protectia solara. Exista doua tipuri diferite ale ingredientelor active din protectia solara. Ingredientele de protectie solara chimice literalmente absorb razele nocive, inainte ca acestea sa penetreze straturile de piele. Ingredientele fizice, pe de alta parte, actioneaza ca o oglinda, care reflecta razele de pe corpul tau.
Cei mai multi oameni se bucura de sentimentul de protectie oferit de ingredientele chimice inainte de cele fizice, dar ambele au avantaje cat si dezavantaje.
Pielea bronzata este frumoasa. De ce as vrea s-o evit? – In unele tari, oamenii folosesc umbrele vara pentru a evita soarele, deoarece cred ca pielea alba este cea mai frumoasa. In alte tari, insa, mergem chiar si la solar, considerand ca, cu cate este mai bronzata pielea, cu atat este mai frumoasa persoana. Realitatea este ca pielea bronzata este o piele deteriorata, expusa excesiv la razele ultraviolete. Recunoscand expunerea la razele soarelui ca pe o insulta adusa pielii, ne ferim de-a lungul timpului de acest prejudiciu care va duce la piele prematur imbatranita si, in unele cazuri, la cancer de piele.

Leave a Reply