Telefoanele nou lansate sunt din ce in ce mai scumpe si din ce in ce mai greu accesibile pentru unele persoane. De aceea, cei care isi doresc un telefon nou care sa aiba cele mai bune performante, cea mai lunga durata de viata a bateriei, cele mai bune camere, va trebui sa pregateasca un buget foarte mare. Un exemplu de telefon care se incadreaza in aceste cerinte este Samsung Galaxy S21 Ultra care se gaseste la un pret in jur de 6.500 de lei, fiind un pret urias. Din aceasta cauza, multe persoane care nu isi permit telefonul performant pe care si-l doresc, aleg sa se orienteze catre alt model care este mai ieftin. Dar exista o varianta de a cumpara telefonul dorit la o reducere in jur de 200-300 de lei, fiind vorba despre telefonul reconditionat. Multe persoane evita aceasta varianta pentru ca nu stiu exact ce inseamna acest termen si cred ca vor primi un telefon spart sau stricat, astfel ca vor fi necesare apoi reparatii, adica alta suma de bani cheltuita. Pentru a afla ce inseamna concret telefonul reconditionat te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un angajat, un tehnician are rolul de a verifica functionalitatea acelui lot. Pentru ca telefoanele sa poate fi expuse ele nu trebuie sa aiba nicio problema interioara sau exterioara. Deci, pentru a verifica functionalitatea lotului, se va desface un telefon si se va testa pentru a se asigura ca functioneaza si arata perfect. Daca telefonul prezinta chiar si cea mai mica problema, interioara sau exterioara, intregul lot inclusiv telefonul testat se va trimite inapoi. Dar daca totul este in regula si nu prezinta nicio problema, nicio defectiune, celelalte telefoane se vor expune la vanzare, iar cel testat se va expune cu o reducere de 200-300 de lei. Deci, sa presupunem ca ai prefera sa cumperi un Samsung Galaxy A71 reconditionat pentru a economisi acei 200-300 de lei.

Nu trebuie sa iti fie teama ca vei primi un telefon spart, astfel incat sa fie necesar un nou display apple watch 4, pentru ca daca ar fi fost asa, intregul lot ar fi fost trimis inapoi, inclusiv telefonul testat. Dar, tocmai pentru ca a fost testat ar trebui sa ai certitudinea ca telefonul nu prezinta nicio problema, nu ar mai trebui sa ai dubii. 

Acestea fiind spuse, un telefon reconditionat inseamna un telefon testat pret de cateva minute de catre un tehnician pentru a verifica functionalitatea intregului lot. Apoi, telefonul se va curata si ambala profesional si se ca expune la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 lei. Telefonul reconditionat inseamna ca a fost testat, nu este nici spart, nici stricat. 

Leave a Reply