Atunci cand vine vorba de a cumpara un telefon nou nout, trebuie sa te asiguri ca ai destui bani pusi deoparte, mai ales daca vrei un model recent lansat sau un telefon bun, performant, cu o camera foarte buna, bateria foarte mare si alte specificatii bune. Preturile telefoanelor nou lansate sunt pe cat se poate de mare, precum cel al Samsung Galaxy Note 20 Ultra, care este 6.700 de lei. Nu oricine isi permite un telefon atat de scump. Dar sunt persoane care nu isi permit telefonul pe care si-l doresc si aleg sa se orienteze catre alt model si nu vor sa ia in calcul varianta de a-l cumpara reconditionat, putand sa beneficieze de o reducere de 200-300 de lei, pentru ca au o oarecare teama ca vor primi un telefon stricat, spart sau zgariat, iar acest lucru nu este adevarat. Daca si tu te incadrezi in categoria celor carora le este frica sa cumpere un telefon reconditionat, in randurile de mai jos voi explica ce inseamna un telefon reconditionat pentru a schimba aceasta parere gresita. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, exista un tehnician sau un angajat care are rolul de a verifica daca lotul este functional si daca nu prezinta vreo problema. Dar acest lucru este posibil daca va desface un telefon si il va testa sa vada daca functioneaza bine, daca are sau nu probleme. Daca va avea chiar si cea mai mica problema, intregul lot va fi trimis inapoi pentru ca inseamna ca toate telefoanele au problema respectiva. Dar daca telefonul functioneaza bine si totul este in regula, celelalte telefoane vor fi expuse la vanzare, iar telefonul care a fost testat se va scoate la vanzare cu o reducere de aproape 200-300 de lei, doar pentru simplul fapt ca a fost testat pret de cateva minute. Asa ca, daca gasesti un telefon reconditionat, nu trebuie sa iti fie frica sa il cumperi pentru ca telefonul nu va nici spart, nici stricat si nici zgariat. Poate ca vor fi necesare reparatii la telefoanele reconditionate, dar doar daca tu il strici, pentru ca el nu va avea nicio problema din fabrica, nu va veni in cutie cu nicio problema. 

Daca vei vedea pe viitor un telefon redus, iar altele din acelasi model cu un pret mai mare, nu trebuie sa te gandesti ca cel redus este stricat, pentru ca el este reconditionat. 

Pentru a concluziona, un telefon reconditionat inseamna un telefon testat pret de cateva minute de catre un angajat pentru a vedea daca functioneaza bine, iar daca functioneaza bine telefonul testat se va expune la vanzare cu un pret mai mic cu 200-300 de lei fata de cel initial. Un telefon reconditionat inseamna un telefon testat. 

Leave a Reply