Poate ca multi dintre noi nu constientizeaza acest lucru, insa in constructia unei case este absolut necesara colaborarea cu o firma de proiectare. In caz contrar, daca se alege varianta construirii in regie proprie, pot sa se strecoare greseli fie in proiectare, fie la punerea in executie, care vor aduce ulterior un real disconfort.

Cum te poate ajuta o firma ce ofera servicii de proiectare si arhitectura

Poti afla o multime de informatii cu privire la avantajele pe care le ofera colaborarea cu o astfel de firma, indiferent daca este vorba despre proiecte case Bucuresti sau oriunde altundeva in tara. Ceea ce vreau sa iti mentionez este de fapt ce greseli vei evita daca alegi o astfel de colaborare.

Primul neajuns de care poti scapa se refera la un plan de casa conceput eronat inca din start. Cu siguranta nu iti doresti sa te trezesti cu surprize odata ce proiectul incepe sa fie executat, prin urmare asigura-te ca lasi partea de proiectare pe mainile specialistilor. O greseala frecvent intalnita este realizarea unei case prea mari cu o curte prea mica, insa aceasta nu este singura.

De regula firmele de proiectare detin un portofoliu din care poti alege un model de casa tip, care a fost deja realizat si care a dat dovada de utilitate pentru proprietari, multumindu-le asteptarile. O asemenea optiune, gata testata, poate fi o recomandare in cazul in care nu esti pe deplin hotarat ce sa alegi.

Vei avea parte de consultanta de specialitate din partea expertilor

De la proiectare si pana la punerea in aplicare, vei avea parte de consiliere de specialitate cu privire la orice aspect legat de constructie. Ma refer aici la structura si dimensiuni, la design, amplasarea camerelor si recomandari cu privire la acest aspect, precum si crearea unui plan personalizat, care sa se plieze pe nevoile proprietarului.

Vei evita eventuale erori la proiectare si constructie

Compartimentarea eronata poate sa creeze un real disconfort, dar si suprafata utila insuficienta a unor camere, atunci cand pentru altele a fost alocat un spatiu mai mare.

Amplasarea dormitorului necesita de asemenea atentie – aceasta camera trebuie sa fie una calduroasa si care sa ofere linistea favorabila pentru odihna, prin urmare nu trebuie plasata in proiect la capatul instalatiei de incalzire sau intr-o zona a locuintei mai expusa la agitatia de afara.

O dispunere eficienta a camerelor se face si in functie de pozitia punctelor cardinale pe teren. Cu deschidere spre nord se pozitionează spatiile calde ca de exemplu bucatariile si baile, in timp ce spatiile de locuit cum ar fi Livingul sau dormitoarele se pozitioneaza de preferinta spre Sud.

Trebuie evitata pozitionarea dormitoarelor cu ferestrele spre Est unde lumina si caldura sunt puternice dimineata si pot crea disconfort la primele ore ale zilei si nici spre vest, unde soarele incalzeste excesiv spatiile respective pe toata durata zilei.

Un arhitect bun in proiectarea de case intotdeauna va sti cum sa evite astfel de greseli, care conduc la un consum excesiv de energie, la faptul ca spatiile se incalzesc sau se răcesc mai greu, etc. Firma de proiectare si constructii, prin specialistii sai, va oferi astfel recomandari pentru ca asemenea erori sa fie evitate.

Specialistii se vor asigura ca te vei incadra in bugetul stabilit

Pentru ca bugetul pe care il ai disponibil sa nu necesite suplimentari, specialistii in proiectare si constructii te vor ajuta sa alegi corespunzator materialele, oferind in acelasi timp sfaturi pentru ca gradul de functionalitate al locuintei sa fie potrivit nevoilor.

Avand in vedere toate aceste elemente, este evident faptul ca rolul unei firme de proiectare este unul foarte important la constructia unei case. La final iti ofer si o recomandare: echipa SmartHomeConcept – mai multe detalii despre ceea ce pot sa ofere poti gasi pe site-ul www.smarthomeconcept.ro.