O serie de etape trebuie parcurse de cei care au porumbei pe care doresc sa ii foloseasca in concursurile de zbor sau de penaj. Starea de sanatate a pasarilor reprezinta un aspect crucial, afectand in mod insemnat si activitatea lor, asemenea ca in cazul oamenilor de altfel.

Controlul starii de sanatate a porumbeilor reprezinta deci o responsabilitate din partea columbofililor. Aspectele la care trebuie acordata atentie sunt numeroase. Atat partea ce tine de sanatatea interna a acestora, cat si cea externa trebuie tinute  sub control.

Referitor la sanatatea exterioara, trebuie avuta in vedere o examinare pentru a determina daca au paraziti externi sau nu. Sunt un factor major de disconfort, deci trebuie eliminat prin solutii adecvate. Exista produse pentru porumbei special concepute pentru astfel de situatii.

Desigur, tratamentul trebuie aplicat si asupra custilor porumbeilor, pentru a inlatura complet sursa problemei. Tot pe partea externa, este necesara ingrijirea penajului, cu solutii speciale, in cazul parazitilor prin cele care sa omoare germenii, care dezinfecteaza, fara a pune insa in pericol sanatatea porumbeilor.

De interes pentru columbofili

Un control al sanatatii corespunzator trebuie sa vizeze si examinarea cailor respiratorii ale pasarilor. Spre exemplu prezenta mucusului specific, respectiv respiratia zgomotoasa, alaturi de ochii umezi tradeaza probleme de sanatate.

Recomandarea specialistilor ProduseColumbofile.ro este de a opta pentru picaturi speciale, care sa asigure columbofilii de sanatatea pasarilor. De altfel, magazinul online pune la dispozitia celor interesati produse naturale pentru porumbei, menite sa redea si sa mentina starea optima de sanatate a acestora, in functie de anotimp, de conditia in care se regasesc. Poate fi de altfel vorba si de tratarea unor rani, chiar daca sunt superficiale uneori. Este mai bine a preveni, decat a risca.

Daca ulterior consultului rezulta ca porumbelul are probleme la nivelul cailor respiratorii spre exemplu, medicul va indica tratamentul cu antibiotice. Desigur, este ideal a avea in vedere recomandarea specialistului cand vine vorba despre administrarea unor astfel de produse. Unii se sperie din cauza ca porumbeii isi ies din forma cand iau antibiotice, mai ales daca este sezonul de primavara.

Vestea buna este ca se vor insanatosi repede dupa tratament, deci nimic ingrijorator. Pentru o vindecare corespunzatoare este necesar a urma un program de antremanent calculat bine, alaturi de o alimentatie pe masura, care sa fie de preferat hrana usoara.

Pentru problemele de sanatate care permit ideal este a merge pe ideea produselor naturale, a celor obtinute spre exemplu din extracte de plante, care au un efect terapeutic asupra organismului porumbeilor.  Privitor la administrarea acestora, in cazul produselor de pe produsecolumbofile.ro sunt disponibile indicatii specifice.

Sa nu uitam de programul de ingrijire ce trebuie acordat porumbeilor! Orice columbofil ar trebui sa fie la curent cu tot ceea ce tine de cresterea si ingrijirea porumbeilor, de necesitatile acestora in functie de sezon, de perioada, ca este cea de reproducere, de recuperare si asa mai departe.

Pentru fiecare situatie in parte, exista si solutii profesionale privind sanatatea porumbeilor, tratarea afectiunilor diverse sau intarirea organismului acestora. Vezi aici ofertele produselor columbofile de care poti avea nevoie si asigura-te ca porumbelul/porumbeii tai sunt in siguranta.