Atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon care sa aiba cele mai bune performante, cea mai buna durata de viata a bateriei, cele mai bune camere si multe alte specificatii de top, ei bine, pretul pe care va trebui sa il platesti va fi unul foarte mare. Un exemplu de telefon care se incadreaza in aceste cerinte este Samsung Galaxy S21 Plus care costa in jur de 5.800 de lei, fiind un pret mult prea mare. Dar, pentru ca nu iti permiti o suma atat de mare nu inseamna neaparat ca trebuie sa te orientezi catre un alt model mai ieftin. Exista o varianta care iti da posibilitatea de a avea o reducere de aproximativ 200-300 de lei, fiind vorba despre telefonul resigilat. Doar ca aceasta varianta este evitata de multe persoane pentru ca nu cunosc cu adevarat ce presupune acest telefon. Ei cred ca vor primi un telefon spart sau nefunctional, fiind apoi nevoie sa efectueze alte reparatii, adica alte sume mari de bani in plus. Doar ca acest lucru nu este posibil. Pentru a lamuri ce inseamna un telefon resigilat, este indicat sa ramai cu ochii pe explicatia de mai jos.

Atunci cand o persoana isi cumpara un telefon nou, ea primeste automat dreptul de retur in 30 de zile. Asta inseamna ca ea va utiliza normal telefonul, doar ca este posibil sa isi dea seama ca nu ii mai place, ca avea asteptari mai mari de la el sau orice alte motive. Ei bine, ea poate sa returneze telefonul in maxim 30 de zile. Returul se va accepta daca telefonul se afla intr-o stare buna, functioneaza si arata bine. In caz contrar, returul nu se va accepta si persoana in cauza nu isi va primi banii inapoi. Dar daca totul este in regula, persoana respectiva isi va primii banii inapoi, iar telefonul se va expune din nou la vanzare, dar cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei. Asta inseamna ca daca vrei, de exemplu, sa iti cumperi un Samsung Galaxy A70, dar nu ai suficienti bani pentru a-l cumpara nou nout, poti sa te gandesti la varianta de a-l cumpara resigilat, pentru ca el nu va fi spart, astfel incat sa fie necesar un nou ecran samsung galaxy a72. Daca ar fi fost spart, returul nu ar fi fost acceptat, deci telefonul nu s-ar mai fi aflat la vanzare.

Acestea fiind spuse, un telefon resigilat inseamna un telefon care a mai fost folosit de catre o alta persoana inaintea ta, deci nu vei fi primul utilizator. Din diverse motive el a returnat telefonul in maxim 30 de zile, pentru ca telefonul era in regula, s-a expus din nou la vanzare, dar cu un pret mai mic in jur de 200-300 de lei.

Leave a Reply