N-a iesit cum ne-am dorit dar motivele sunt diferite. Nationala de handbal a ratat calificarea la Olimpiada dupa ce a piedut si in fata Muntenegrului. Daca in meciul cu Franta nu prea aveam pretentii cu toate ca declarativ suntem zmei, in meciul cu Muntenegru ma asteptam la o victorie clara a fetelor noastre. Insa n-a fost asa, aici cred ca afost vorba de prea multa incredere denumite popular figuri. Asta e, cu putina seriozitate si cu multa modestie fetele vor trece peste esecul asta, au mai facut-o. Capu’ sus!

La Nurburging am avut parte de o surpriza placuta, Mihai Marinescu a obtinut a doua victorie de cand activeaza in Formula 2. Sincer, nu ma asteptam mai ales ca Romania n-are o traditie in sporturile motorizate, dar se pare ca romanul si-a dorit foarte mult victoria si a si obtinut-o. Felicitari si la mai multe!

Bute…Hmmm, Bute! A pierdut! A pierdut categoric! Nu ma asteptam. Ma gandeam ca va fi un meci strans si ca Lucian nu-i va da ocazia lui Doroftei sa se cace pe el ca de fiecare data cand a avut meci. N-am ce comenta, mi s-a parut nepregatit Bute si neinspirat. Capu’ sus campionule!

Mandinga a dezamagit o tara intreaga! Oare?! Melodia Zaleilah, cea care a reprezentat Romania la Baku avea toate atuurile unui cantecel care sa faca senzatie in Azerbaijan, adica era in trend, avea acordeon (la fel ca Michel Telo), avea un sincron usor de retinut, o tipa draguta care o interpreta (ce draguta, bomba sexy), niste baieti simpatici in jurul ei…Atentie n-am zis ca merita sa castige, nu! Suedia, Rusia si serbia si-au meritat pe deplin locurile, dar Albania…Oricum mi se pare o prostie metoda prin care se voteaza si cum se acorda ulterior punctele. Adica acel clasament e unul stabilit geopolitic, n-are nicio treaba cu muzica sau europenii au o inclinatie catre ciudati (ma gandesc aici si la Finlanda de acum doi ani).  Totusi Eurovisionul m-a pus pe ganduri. Daca celelalte tari isi acordau puncte reciproc in functie de vecinatate, la noi doar Moldova ne-a dat ceva puncte, Bulgaria nexam, Ucraina ne-a dat-o in mana, Ungaria ca de obicei si parca am luat vreo 3 puncte din Serbia. Chiar nu ne intelegem cu niciun vecin? Domu’ Traienel ce se-ntampla? Deci capu’ sus Mandinga, daca in semifinale ati canta mai slabut, in finala a fost mult mai bine!

Ma astept ca zilele astea sa apara tot felul de “cunoscatori” care sa-i puna la pamant pe cei care n-au iesit triumfatori in week-end-ul asta, ca deh, asa stim noi sa ne apreciem campionii. Deja am vazut cateva reactii care m-au scarbit…

Leave a Reply